Insights & Blogs

Type

Onderwerp

Young Professionals? UITVERKOCHT!

jun 4, 2019, 00:00
Het werven van Young Professionals is een kwestie van Timing. Judy legt uit waarom het belangrijk is hier al op tijd op in te spelen.
Title : Young Professionals? UITVERKOCHT!

Wellicht herken je dit wel, er komt een aanbieding voorbij van de smartwatch die je graag wilt hebben. Vervolgens besluit je, vanwege alle drukte overdag, de aankoop in de avond te doen en dan is het horloge uitverkocht. Binnen Solid Professionals bekruipt ons het gevoel dat veel managers druk zijn met de dagelijkse activiteiten en niet de tijd nemen of krijgen om vooruit te kijken. Dan is een situatie zoals hiervoor beschreven, maar dan voor het aantrekken en werven van Young Professionals in september, realiteit.

Het is oogstseizoen. Veel studenten ronden hun masteropleiding af en werken aan de laatste punten en komma’s van de thesis. Voordat zij gaan genieten van een welverdiende vakantie staat de telefoon roodgloeiend van alle partijen die ze een baan bieden.

Onze ervaren recruiters volgen veel studenten al vanaf het moment dat ze op de universiteit zitten. De ene kandidaat nog beter dan de ander. De voorselectie is gemaakt en de afspraken stromen in de agenda’s. Wij zien voldoende mogelijkheden voor deze Young Professionals bij onze klanten. Wanneer wij met onze klanten in gesprek gaan krijgen we echter te horen; ‘september pas aannemen? Dat weet ik nog niet’ of ‘neem tegen die tijd maar weer contact op’.

Tijd om te wachten is er niet. Zelfs nu hebben wij al kandidaten in procedure die een week doorlooptijd te lang vinden. Ze kiezen voor snelheid en tekenen het contract bij de partij die nu bezig is met het aantrekken van jong talent voor het najaar.

Ons advies is dan ook om even uit de dagelijkse drukte te stappen en jezelf de vraag te stellen; ‘’Wat is de komende maanden de behoefte aan jong talent voor mijn afdeling?’’ Wij helpen graag. Want niets vervelender voor jou om in september van onze accountmanagers te moeten horen: Young Professionals? UITVERKOCHT!

Op tijd zijn? 

Neem dan contact op met Kathelijn Loos via 030-2400511 of per mail via: kathelijnloos@solidprofessionals.nl

Job classifications :
Categories :
Tags :
Post author